F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > N20 and N26 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications > Car Cutting Out
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-25-2013, 04:16 PM   #1
Rick4345
Lieutenant
 
Rick4345's Avatar
 
Drives: 2012 328i Mineral Gray
Join Date: Apr 2009
Location: Illinois

Posts: 424
iTrader: (6)

Exclamation Car Cutting Out

Has anyone experienced the sensation that their car was cutting out or feeling like it's not getting any fuel on cold mornings?? If so, what did it take to fix it? Before anyone asks, I do use Top Tier fuel with an octane rating of at least 92. Thanks in advance...
Rick4345 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-25-2013, 05:12 PM   #2
tiltmode43
I plead the 5th.
 
tiltmode43's Avatar
 
Drives: F30 328i Alpine White [N26]
Join Date: Oct 2009
Location: SoCal

Posts: 423
iTrader: (4)

Send a message via AIM to tiltmode43
Under what driving circumstances are you noticing this? Do you mean the power delivery is not smooth?
tiltmode43 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-25-2013, 05:32 PM   #3
Rick4345
Lieutenant
 
Rick4345's Avatar
 
Drives: 2012 328i Mineral Gray
Join Date: Apr 2009
Location: Illinois

Posts: 424
iTrader: (6)

Usually it's a cold morning. Maybe in the mid 30 to lower temperatures. It's when I first start it up and for a few minutes afterwards. Once the car warms up it seems to go away.
Rick4345 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-25-2013, 05:49 PM   #4
1GrayBulldog
Private
 
Drives: 2013 135i
Join Date: Jan 2013
Location: Durham, NC

Posts: 89
iTrader: (1)

Yeah I've experienced this too, never paid much attention to it though because it does go away within 5 mins or so.

I suspect it's the DME affecting engine parameters based on engine temp...
1GrayBulldog is offline  
0
Reply With Quote
      01-25-2013, 06:40 PM   #5
1lyfe
Major
 
1lyfe's Avatar
 
Drives: AW F30 328i Xdrive
Join Date: Jan 2012
Location: Toronto

Posts: 1,017
iTrader: (1)

Are you talking about the studdering that you get in the beginning?
if you are that's normal
happens with every BMW ive owned
1lyfe is offline   Canada
0
Reply With Quote
      01-25-2013, 08:50 PM   #6
bnekic
First Lieutenant
 
Drives: 2013 328i xDrive Sport Line
Join Date: Oct 2012
Location: Cleveland, OH

Posts: 368
iTrader: (0)

Yes this happens to me also in very cold temps. It last about 5 seconds and goes away.
bnekic is offline  
0
Reply With Quote
      01-28-2013, 03:03 PM   #7
Robz_328i
Enlisted Member
 
Drives: Bmw 328i 2012 Luxury Executive
Join Date: Aug 2012
Location: Montreal

Posts: 33
iTrader: (0)

Yup i do experience this also. However i got a recall for tomorrow so i hope they will get it fix this and my trunk. Everytime i put my feet under the bumper it doesnt come up
Robz_328i is offline  
0
Reply With Quote
      01-28-2013, 06:53 PM   #8
SomeRandomer123
Colonel
 
SomeRandomer123's Avatar
 
Drives: F30 328i Luxury - Sport Auto
Join Date: May 2011
Location: Lancashire, North West England, UK

Posts: 2,484
iTrader: (0)

Mine is fine. Only abnormality is on a very cold start (i.e. <+3C) where as the revs drop to 1k, there is a slight shudder but then picks itself up again. From above, I guess that is normal? Thought it quite unusual after more than 18 years of diesel cars which didn't exhibit this behaviour (E90 LCI 330d started beautifully at -18C) but now I've just grown accustomed to it.
__________________

Gone: 2006 BMW E60 520d SE 6MT
Gone: 2009 BMW E90-LCI 330d SE 6MT
Current: 2012 F30 328i Luxury 8AT
My 328i initial thoughts + media!http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=712673
SomeRandomer123 is offline   England
0
Reply With Quote
      01-29-2013, 07:52 AM   #9
Vitoco
Captain
 
Vitoco's Avatar
 
Drives: F31 328i M Sport
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden

Posts: 683
iTrader: (0)

Does this happen when u rev it? The colder it gets the thicker the oil is, so it should be normal that it feels sluggish for the first few minutes. Mine has started beautifully this whole winter and weve had temperatures down to -25 C, but never experienced anything that feels like its cutting out. Ive never tried revving it above 3k rpm til temps have gone up to 90-95 (which you also shouldnt be doing) but it could be some engine or transmission logic not wanting you to rev too high and cause damage.
__________________
Glacier Ag. F31 328iA M Sport oct. 2012
| Sport Automatic | Adap. M Susp. | Pano. Moonroof | 20" ATS Racelight Grey w. Michelin PSS| M Sport brakes | Harman Kardon | Elec. Seats | PDC F&R | Park Assist | ACC Stop&Go | Perf. Parts |
Vitoco is offline   Sweden
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:43 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST