F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > 2012-2019 BMW 3 and 4-Series Forums > General F30 3-Series Sedan / F32 4-Series Coupe Forum > 435i - Backup Camera Malfunctions?
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-18-2014, 10:13 AM   #1
Glassy
this life is expensive.
 
Glassy's Avatar
 
Drives: 2014 F32 435i Sport
Join Date: Jun 2008
Location: Los Angeles

Posts: 305
iTrader: (2)

435i - Backup Camera Malfunctions?

BIMMERPOST
     Featured on BIMMERPOST.com
This morning I threw it in reverse and a pink box appeared where the backup camera screen was suppose to be. Turned the car on and off and it still occurred.

Anyone else having this issue?

I have less than 4K miles and have already taken the car in 7 times for misc. issues. Starting to lose my patience with this car, despite how awesome it drives/handles. Bittersweet.
__________________

1993 E36 325is /// 2000 E46 323i /// 2005 E90 325i /// 2007 E92 335i /// 2014 F32 435i Sport
Glassy is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-18-2014, 02:27 PM   #2
mags
Second Lieutenant
 
Drives: 2014 F32 435i Luxury Line
Join Date: Sep 2006
Location: Indiana

Posts: 254
iTrader: (0)

Garage List
2007 E92 335i  [0.00]
Had this happen once. Happened after car wash.
Go into contrast settings go up and down one notch and it resets.
mags is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-18-2014, 02:34 PM   #3
AWAirFlow
New Member
 
Drives: 2012 M3
Join Date: Feb 2012
Location: Maryland

Posts: 17
iTrader: (0)

could be wiring harness corrosion. that's what i had. i've taken in my 335 for multiple issues as well, so you're not the only one unhappy with these things.
AWAirFlow is offline  
0
Reply With Quote
      03-18-2014, 02:59 PM   #4
S4NoMore
Private First Class
 
Drives: 12 328i 6MT, 91 318i
Join Date: Aug 2008
Location: Philly/NEPA

Posts: 157
iTrader: (0)

Garage List
2012 BMW 328i  [0.00]
1991 BMW 318i  [4.00]
Happened to me twice so far in 2k miles, once being a few hours after I washed the car.

I'll try the contrast adjustment to reset it.

How have the dealers been about addressing this?
S4NoMore is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-18-2014, 03:09 PM   #5
Alpine435i
Second Lieutenant
 
Drives: 435i
Join Date: Mar 2014
Location: CA

Posts: 299
iTrader: (0)

That's unfortunate.

Makes me a little glad I didn't order a high spec 435...less stuff to go wrong. All these issues don't have me too excited.
Alpine435i is offline  
0
Reply With Quote
      03-18-2014, 03:17 PM   #6
Iceberg4
Lieutenant
 
Iceberg4's Avatar
 
Drives: 2014 AW 435i M Sport
Join Date: Jun 2009
Location: The city that never sleeps!

Posts: 446
iTrader: (1)

Reading about all these malfunctions while my 435 will arrive in a little over a week is unnerving
Iceberg4 is offline   Dominica
0
Reply With Quote
      03-18-2014, 03:44 PM   #7
S4NoMore
Private First Class
 
Drives: 12 328i 6MT, 91 318i
Join Date: Aug 2008
Location: Philly/NEPA

Posts: 157
iTrader: (0)

Garage List
2012 BMW 328i  [0.00]
1991 BMW 318i  [4.00]
Quote:
Originally Posted by Iceberg3 View Post
Reading about all these malfunctions while my 435 will arrive in a little over a week is unnerving
Don't worry - as I've always believed, it's only reading a forum like this that you see problems so often. People don't make threads to say "Backup camera - working great!" Combine that with the fact that perhaps 90-95% or more of F30/2 owners are not members here, and you end up with a fraction of a fraction of people discussing problems.
S4NoMore is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-19-2014, 02:44 PM   #8
northerncalguy
Throw your hands in the air, if you's a true playa.
 
northerncalguy's Avatar
 
Drives: 2006 325i, 2014 435i
Join Date: Sep 2005
Location: NorCal

Posts: 435
iTrader: (0)

Garage List
2006 325i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by S4NoMore View Post
Don't worry - as I've always believed, it's only reading a forum like this that you see problems so often. People don't make threads to say "Backup camera - working great!" Combine that with the fact that perhaps 90-95% or more of F30/2 owners are not members here, and you end up with a fraction of a fraction of people discussing problems.
So true...for every issue there are 100 or maybe 500 non-affected users or more, unless it's a blatant defect.
__________________
northerncalguy is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-21-2014, 02:25 PM   #9
claykin
Lieutenant Colonel
 
Drives: 2014 335i M-Sport
Join Date: Nov 2009
Location: Florida

Posts: 1,714
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Glassy
This morning I threw it in reverse and a pink box appeared where the backup camera screen was suppose to be. Turned the car on and off and it still occurred.

Anyone else having this issue?

I have less than 4K miles and have already taken the car in 7 times for misc. issues. Starting to lose my patience with this car, despite how awesome it drives/handles. Bittersweet.
do you see any video or just a solid pink box? did this issue occur during/after rain? any dash warnings like "rear camera malfunction"?
__________________
2014 335i MSport AW
claykin is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-21-2014, 03:06 PM   #10
Gerry1314
Enlisted Member
 
Drives: 2014 435i xDrive Sport Line
Join Date: Jun 2012
Location: Philadelphia

Posts: 40
iTrader: (0)

Just for the record, my 435i xDrive has been incredible fun and no issues with about 4k miles on it. We'll see how it does on a long road trip in April.
Gerry1314 is offline  
0
Reply With Quote
      03-22-2014, 01:39 PM   #11
nfwb11
Private First Class
 
nfwb11's Avatar
 
Drives: '14 435i M-Sport - SB
Join Date: Aug 2013
Location: Los Angeles, CA

Posts: 139
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Iceberg3 View Post
Reading about all these malfunctions while my 435 will arrive in a little over a week is unnerving
FWIW had my 435i for exactly 3 months and have yet to experience any issues; other than a few iPhone connectivity stuff. Mechanically, my F32 is quite sound.

What, Me Worry?
__________________
That's right, I'm bad...
nfwb11 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:58 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST