F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > 2012-2019 BMW 3 and 4-Series Forums > General F30 3-Series Sedan / F32 4-Series Coupe Forum > Park Distance Control Alarm
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-31-2013, 01:21 PM   #1
Il Fenomeno 415
In top form...
 
Drives: '13 335i xDrive coming...
Join Date: Sep 2012
Location: Chicago

Posts: 145
iTrader: (0)

Park Distance Control Alarm

So I just got a new bumper cover replaced and 2 days later all of a sudden my PDC alarm is acting up. As I'm putting car in reverse, the alarm is making a constant sound with nothing visible behind the car? Anyone else have this problem?

I'm starting toget angry bc with y luck geting rear ended by some idiot, I fear a whole string of problems will start to arise. Please respond if anyone else experienced this issue-thanks...
Il Fenomeno 415 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 05:19 PM   #2
sekitori
Private
 
Drives: 2009 328i
Join Date: Nov 2008
Location: Los Angeles, CA

Posts: 54
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Il Fenomeno 415 View Post
So I just got a new bumper cover replaced and 2 days later all of a sudden my PDC alarm is acting up. As I'm putting car in reverse, the alarm is making a constant sound with nothing visible behind the car? Anyone else have this problem?
I experienced the same problem. It happened after I had driven in the rain for a couple of days. When I put the car in reverse, I heard that steady sound even though there was nothing behind me. I agree that it's very upsetting to have a safety feature you rely on suddenly stop working for no apparent reason.

In my case, the fix was surprisingly simple. I wiped off the rear bumper with a couple of paper towels. Not only was the bumper wet, but it was also filthy. That was probably due to junk from puddles on the road being splashed onto it. After the bumper was clean, the PDC operated normally.

Were you driving in wet weather after the bumper cover was replaced? If you were, wiping it off might be of help. If it isn't, the problem could have been caused by the replacement of the bumper cover. But if that was the reason, it should have shown up right away, not two days later. If cleaning the bumper is of no help, take the car back to the dealer.

Please keep us informed as to any possible cause.
sekitori is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 10:27 PM   #3
batislav
Private First Class
 
Drives: 2012 335i Sportline
Join Date: Jul 2012
Location: Ohio

Posts: 193
iTrader: (0)

My PDC alarm did the same thing when I first received my car. When I took it in to reset software due to the ASS stalling it corrected the problem.
batislav is offline  
0
Reply With Quote
      02-01-2013, 01:29 AM   #4
Il Fenomeno 415
In top form...
 
Drives: '13 335i xDrive coming...
Join Date: Sep 2012
Location: Chicago

Posts: 145
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sekitori
Quote:
Originally Posted by Il Fenomeno 415 View Post
So I just got a new bumper cover replaced and 2 days later all of a sudden my PDC alarm is acting up. As I'm putting car in reverse, the alarm is making a constant sound with nothing visible behind the car? Anyone else have this problem?
I experienced the same problem. It happened after I had driven in the rain for a couple of days. When I put the car in reverse, I heard that steady sound even though there was nothing behind me. I agree that it's very upsetting to have a safety feature you rely on suddenly stop working for no apparent reason.

In my case, the fix was surprisingly simple. I wiped off the rear bumper with a couple of paper towels. Not only was the bumper wet, but it was also filthy. That was probably due to junk from puddles on the road being splashed onto it. After the bumper was clean, the PDC operated normally.

Were you driving in wet weather after the bumper cover was replaced? If you were, wiping it off might be of help. If it isn't, the problem could have been caused by the replacement of the bumper cover. But if that was the reason, it should have shown up right away, not two days later. If cleaning the bumper is of no help, take the car back to the dealer.

Please keep us informed as to any possible cause.
Yes you are spot on, I'm in Chicago and it's freezing right now so the bumper was caked with salt and dirt. I wiped it down and it's fine now. But I think it's time for a car wash because right after I wiped it down it did the same thing after I drove home from work. Thanks a lot for the response I wish I read it earlier because I was pretty upset at work today over it. Ever since I got hit 2 weeks after taking delivery I've been extremely uptight about the car...
Il Fenomeno 415 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:09 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST