F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > Help please! Podcast issues with iDrive??
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-26-2013, 09:11 PM   #1
OC40
Major
 
Drives: 335i MSport with MPS
Join Date: Jan 2013
Location: Irvine, CA

Posts: 1,400
iTrader: (0)

Help please! Podcast issues with iDrive??

I have had my car almost two weeks now and I am having issues playing podcasts (Tech Package). I have an iPod Classic connected with a USB (I tried an Apple USB and Belkin USB).

The iDrive recognizes the podcast and begins playing. However, it stops playing after a minute or so. It reverts back to the external sources screen.

I searched this forum and couldn't find anything. Is anyone else having the same issue?

Thanks in advance!

Last edited by OC40; 02-26-2013 at 09:19 PM.
OC40 is online now  
0
Reply With Quote
      02-26-2013, 10:14 PM   #2
jrortiz
Second Lieutenant
 
jrortiz's Avatar
 
Drives: 2012 328i Modern Line
Join Date: Dec 2012
Location: Puerto Rico

Posts: 254
iTrader: (0)

I used my iPhone 5 via USB in armrest to lisent podcast via Instacast with out any problem. Could it be an app compatibility problem, witch one you are using?
__________________
Black Sapphire Metallic / Premium Package / Technology Package / Cool Weather Package / Lighting Package / Harmon Kardon surround sound system
jrortiz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-26-2013, 10:31 PM   #3
OC40
Major
 
Drives: 335i MSport with MPS
Join Date: Jan 2013
Location: Irvine, CA

Posts: 1,400
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jrortiz
I used my iPhone 5 via USB in armrest to lisent podcast via Instacast with out any problem. Could it be an app compatibility problem, witch one you are using?
I have a 4s but I'm too lazy to keep plugging it in. I put my old iPod Classic in the armrest so I would not have to unplug it. There is not an app with the iPod Classic - the podcasts are just incorporated.

I plan on using my 4s as my "iPod" once the 5s and/or 6 comes out this fall. That will fix my problem, but that's 6+ months away!
OC40 is online now  
0
Reply With Quote
      02-27-2013, 12:21 PM   #4
chriskd
Private
 
Drives: 2013 335i M Sport
Join Date: Sep 2012
Location: Bay Area, CA

Posts: 60
iTrader: (0)

I use bluetooth streaming on the 4s for my Podcasts and it works great! I keep the phone in my pocket and the podcast automatically pauses when I turn off and leave the car and picks up where it left off when I return.

I also have an iPod touch connected to the USB for my music and have mapped a couple of the 1-8 buttons to switch between the two audio sources.
chriskd is offline  
0
Reply With Quote
      02-27-2013, 05:01 PM   #5
jrortiz
Second Lieutenant
 
jrortiz's Avatar
 
Drives: 2012 328i Modern Line
Join Date: Dec 2012
Location: Puerto Rico

Posts: 254
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by OC40 View Post
I have a 4s but I'm too lazy to keep plugging it in. I put my old iPod Classic in the armrest so I would not have to unplug it. There is not an app with the iPod Classic - the podcasts are just incorporated.

I plan on using my 4s as my "iPod" once the 5s and/or 6 comes out this fall. That will fix my problem, but that's 6+ months away!
It should work with the 4s, try connecting the iPhone and after iDrive ID it start the podcast to see if that's the problem. At least that is how I have fix some issues when playing Pandora.

Quote:
Originally Posted by chriskd View Post
I use bluetooth streaming on the 4s for my Podcasts and it works great! I keep the phone in my pocket and the podcast automatically pauses when I turn off and leave the car and picks up where it left off when I return.
Also you can try as chriskd said, via BT.
__________________
Black Sapphire Metallic / Premium Package / Technology Package / Cool Weather Package / Lighting Package / Harmon Kardon surround sound system
jrortiz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-27-2013, 06:25 PM   #6
OC40
Major
 
Drives: 335i MSport with MPS
Join Date: Jan 2013
Location: Irvine, CA

Posts: 1,400
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jrortiz
Quote:
Originally Posted by OC40 View Post
I have a 4s but I'm too lazy to keep plugging it in. I put my old iPod Classic in the armrest so I would not have to unplug it. There is not an app with the iPod Classic - the podcasts are just incorporated.

I plan on using my 4s as my "iPod" once the 5s and/or 6 comes out this fall. That will fix my problem, but that's 6+ months away!
It should work with the 4s, try connecting the iPhone and after iDrive ID it start the podcast to see if that's the problem. At least that is how I have fix some issues when playing Pandora.

Quote:
Originally Posted by chriskd View Post
I use bluetooth streaming on the 4s for my Podcasts and it works great! I keep the phone in my pocket and the podcast automatically pauses when I turn off and leave the car and picks up where it left off when I return.
Also you can try as chriskd said, via BT.
I'm trying to avoid using my 4s. I just want to keep the iPod in the armrest. I can stream it via Bluetooth with the 4s, but want it all in one spot (my iPod). Again, I'm lazy!

Thanks guys. I will prob just stream via Bluetooth in the end.
OC40 is online now  
0
Reply With Quote
      02-28-2013, 08:10 PM   #7
jrortiz
Second Lieutenant
 
jrortiz's Avatar
 
Drives: 2012 328i Modern Line
Join Date: Dec 2012
Location: Puerto Rico

Posts: 254
iTrader: (0)

It's a iPod Touch? Because it has BT.
__________________
Black Sapphire Metallic / Premium Package / Technology Package / Cool Weather Package / Lighting Package / Harmon Kardon surround sound system
jrortiz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-28-2013, 10:02 PM   #8
OC40
Major
 
Drives: 335i MSport with MPS
Join Date: Jan 2013
Location: Irvine, CA

Posts: 1,400
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jrortiz View Post
It's a iPod Touch? Because it has BT.

I'm lost. I have two devices: (i) 4s that I did not want to use for BT and (ii) iPod Classic that I want to keep in the armrest and use for all of my music, including podcasts. iPod Classic does not have BT.

Thanks guys.
OC40 is online now  
0
Reply With Quote
      03-01-2013, 03:23 AM   #9
vdevjee
Registered
 
Drives: 335i F30
Join Date: Sep 2012
Location: Sydney

Posts: 1
iTrader: (0)

Send a message via Skype™ to vdevjee
I plugged an iPod classic in after I got my F30. It no longer works and does not power up. I think it's because iPods do not like to be in charge mode all the time so be careful with this. I have an old iPhone in the centre console now and it's been ok.
vdevjee is offline   Australia
0
Reply With Quote
      03-01-2013, 07:41 AM   #10
OC40
Major
 
Drives: 335i MSport with MPS
Join Date: Jan 2013
Location: Irvine, CA

Posts: 1,400
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by vdevjee
I plugged an iPod classic in after I got my F30. It no longer works and does not power up. I think it's because iPods do not like to be in charge mode all the time so be careful with this. I have an old iPhone in the centre console now and it's been ok.
I had the same issue but I reset it and it works again. I have had this iPod plugged in 2 previous cars for 5-6 years without any issues. And the podcasts worked in my 2010 TSX.

I plan on using my 4s in the console once I get the 5s/6 this fall. Easy fix but that is months away!
OC40 is online now  
0
Reply With Quote
      03-02-2013, 02:09 PM   #11
OC40
Major
 
Drives: 335i MSport with MPS
Join Date: Jan 2013
Location: Irvine, CA

Posts: 1,400
iTrader: (0)

Fixed the issue. Converted the podcasts to AAC. They show up as albums now. Haven't had an issue since.
OC40 is online now  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:03 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST